📸 VOLGWAGEN SOUDAL QUICK-STEP EN AUTO WEDSTRIJDARTS BETROKKEN BIJ ZWAAR VERKEERSONGEVAL

Tijdens Dwars door Vlaanderen is de wedstrijddokter met zijn wagen in de sloot beland. Dat gebeurde na een botsing met een volgwagen van Soudal Quick-Step. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, waardoor de vrouwenkoers een tijdlang geneutraliseerd werd.

De arts moest door de brandweer uit zijn zwaar beschadigde BMW bevrijd worden. Hij is vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis in Ronse (waar Van Aert trouwens ook lag). Het slachtoffers verkeerde volgens Het Laatste Nieuws op het moment van zijn overbrenging niet in levensgevaar.

De volgwagen van Soudal Quick-Step is niet van de weg geschoven en de inzittenden zijn ongedeerd. De omstandigheden waarin het ongeval is kunnen gebeuren, zijn voorlopig niet duidelijk.

De wedstrijdarts was trouwens aan het terugkeren van een zware valpartij waarbij onder meer Wout van Aert, Mads Pedersen, Biniam Girmay en Jasper Stuyven betrokken waren. Van Aert werd naar het ziekenhuis gevoerd en kreeg dan een keihard verdict te horen.

Hij brak zijn sleutelbeen en meerdere ribben en mag al zeker een streep trekken door de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race. Jasper stuyven brak eveneens zijn sleutelbeen. Biniam Girmay en Mads Pedersen liepen geen noemenswaardige verwondingen op.

 

Het bericht 📸 Volgwagen Soudal Quick-Step en auto wedstrijdarts betrokken bij zwaar verkeersongeval verscheen eerst op Wieler Revue.

2024-03-27T19:35:05Z dg43tfdfdgfd